Sivusto
Lääkehaku
Apteekkihaku
| 22.09.2017
Käyttämällä Sydänmerkillä merkittyjä elintarvikkeita tavanomaisten elintarvikkeiden sijaan voidaan merkittävästi vähentää suolan ja kovan rasvan määrää ruokavaliossa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Sydänliiton tutkimuksesta.
Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka tavanomaisten elintarvikkeiden korvaaminen Sydänmerkki-tuotteilla vaikuttaa suolan, rasvan, kovan rasvan, sokerin ja kuidun saantiin 25–64-vuotiailla suomalaisilla. Sydänmerkki-tuotteissa rasvan laatu on hyvä, ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä Sydänmerkki tarkoittaa myös, että kuitua on enemmän ja sokeria vähemmän.
Elintarvikkeiden vaihtaminen Sydänmerkki-tuotteisiin muutti eniten rasvan, kovan rasvan ja suolan saantia. Keskimäärin kovan rasvan osuus saadusta energiamäärästä laski 14,3 prosentista alle 10 prosenttiin, mikä vastaa ravitsemussuosituksia. Suolan saanti väheni keskimäärin 10 prosenttiyksikköä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos