‹ Takaisin
| 25.05.2018
Muista hygienia grillatessa
Puhtaus on puoli ruokaa, sanoo vanha kansa. Kun pidät nämä hygieniasäännöt mielessä grillatessa, vältyt ruokamyrkytyksiltä ja salmonellalta.
- Pese kädet hyvin ennen ruuanlaittoa.
- Pese raa’at vihannekset huolellisesti ennen syöntiä.
- Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita.
- Kypsennä kaikki liha huolellisesti.
- Säilytä kypsentämätön liha erillään vihanneksista, kypsennetyistä ruuista ja valmisruuista.
- Pese veitset ja leikkuulaudat käsiteltyäsi lihaa tai vihanneksia.
- Käytä lihoille ja vihanneksille eri leikkuulautaa.
- Käsittele kananliha omalla alustallaan ja erillään muista lihoista.
- Pese kädet huolellisesti ennen ruokailua ja aina WC-käynnin jälkeen.
- Käytä käsienpesussa nestesaippuaa ja omaa käsipyyhettä tai kertakäyttöpyyhettä.
Lähde: THL
Kuva: Pexels
Julkaistu Terveydeksi! 2/2018