Sivusto
Lääkehaku
Apteekkihaku
Ravitsemus ja liikunta | 06.07.2020 | JENNI JUNTUNEN | INGIMAGE
Kekseliäisyydellä ja leikkimielellä pääsee pitkälle silloinkin, kun saatavilla ei ole kummoisia urheiluvälineitä mutta pieni kisailu kiinnostaa.
Ota pelivälineeksi frisbee tai pallo, ja rakenna pihapiiriin rata erilaisista maaleista, joihin pelivälinettä heitetään. Maalien virkaa toimittavat puissa roikkuvat hulavanteet ja jätesäkit, maahan asetetut autonrenkaat, ämpärit tai korit ja rakennusten seiniin teipatut alueet.
Tavoitteena on kiertää rata mahdollisimman vähillä heitoilla, aivan kuin frisbeegolfissa tai perinteisessä golfissa. Heittoa jatketaan kohdasta, jossa peliväline tippuu maahan, kunnes pelaaja osuu maaliin. Kun kaikki pelaajat ovat osuneet maaliin, siirrytään heittämään kohti seuraavaa maalia. Voittaja on se, joka läpäisee radan vähimmillä heitoilla.
Pelin vaikeustasoa voidaan nostaa rakentamalla rata siten, että heittoväylille osuu esteitä, kuten marjapensaita tai puita. Pihalampi tai lasten uima-allas käy vesiesteestä.
Pelialue voidaan rajata, jolloin alueen ulkopuolelle päätyneestä heitosta lisätään tulokseen yksi rangaistusheitto. Heittoa jatketaan kohdasta, jossa peliväline ylitti pelialueen rajan tai kohdasta, josta pelaaja heitti alueen ulkopuolelle päätyneen heittonsa.
Pihafrisbeegolf on hauskaa porukalla, mutta voit toki kiertää rataa myös itseksesi ja yrittää rikkoa oman aiemman ennätyksesi!
Pihakisailut sikseen. Varsinainen frisbeegolf on suosittu urheilulaji, jota pelataan 9:n tai 18:n väylän ulkoradoilla. Yksittäinen väylä koostuu avauspaikasta, maalikorista ja niiden väliin jäävästä pelialueesta. Väylien pituudet vaihtelevat 50 metristä jopa 300 metriin. Pelin aikana frisbeetä on tapana vaihtaa tilanteen mukaan, aivan kuin golfissa valitaan erilaisiin lyönteihin erilainen maila. Voittaja on se, joka läpäisee radan vähimmillä heitoilla. (Lähde: Suomen frisbeegolfliitto ry)