Sivusto
Lääkehaku
Apteekkihaku
Ravitsemus ja liikunta | 14.09.2020 | IDA IJÄS | KRISTIINA KURRONEN/OTAVAMEDIA
Herkullinen uunipuuro valmistuu tunnissa ja sopii erinomaisesti vaikka pimenevien syksyiltojen herkuksi.
4 annosta, 1 H 15 min
2 kotimaista omenaa
2,5 dl kaurasuurimoita
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 tl suolaa
6 dl kaurajuomaa
Pinnalle
1 tl kanelia
1 tl sokeria
1. Pese ja viipaloi omenat kuorineen, ja levitä viipaleet voidellun vuoan pohjalle. Huuhtele ja valuta kaurasuurimot, ja kaada ne omenaviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleet ja suola. Lopuksi kaada kaurajuoma puuron päälle.
2. Kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
3. Sirottele valmiin uunipuuron päälle kanelia ja sokeria.
4. Anna uunipuuron hautua vielä hetki folion alla ennen tarjoilua.
Annos
251 kcal
hiilihydraatteja 37 g
rasvaa 8 g
proteiinia 7 g
kuitua 7 g
Kotimainen kaura on todellinen superruoka. Kaura sisältää runsaasti kuitua, josta suurin osa on beetaglukaania. Se on liukoinen kuitu, joka parantaa vatsan ja suoliston toimintaa sekä auttaa ylläpitämään kolesterolitasapainoa. Kaurassa on myös muita kotimaisia viljoja enemmän rautaa ja proteiinia. Runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä kaura on luonnostaan gluteenitonta, joten se sopii hyvin herkkävatsaisille sekä useimmille keliaakikoille.
Lähde: Suomen Sydänliitto ry