Sivusto
Lääkehaku
Apteekkihaku
Ravitsemus ja liikunta | 28.09.2023 | OTAVAMEDIA | MIRVA KAKKO
Kokeile rukiiseen taikinakuoreen leivottua syysherkkua kotimaisesta puolukasta ja omenoista.
4 annosta, yli 60 min
Taikina:
150 g (laktoositonta) voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
600 g kotimaisia omenoita
200 g puolukoita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Puolukan terveysvaikutuksia on tutkittu huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi mustikan, joten kaikista sen hyvää tekevistä vaikutuksista ei vielä tiedetä.
Puolukka sisältää kuitenkin erityisesti C- ja E-vitamiinia sekä mangaania että kuitua. Lisäksi puolukassa on runsaasti kaliumia suhteessa natriumiin, minkä vuoksi se on suositeltavaa syötävää erityisesti niille, joiden verenpaine on koholla.
Puolukka on Suomen runsassatoisin luonnonmarja. Puolukan sato on varmempi kuin mustikan, koska se kukkii pari viikkoa myöhemmin kuin mustikka, joten hallariski on pienempi.
Julkaistu Terveydeksi! 3/2023