Sivusto
Lääkehaku
Apteekkihaku
Ravitsemus ja liikunta | 11.10.2022 | KUVA ARI HEINONEN / OTAVAMEDIA
Mustikkakukko eli rättanä on mummolan herkku. Se valmistuu tunnissa tuoreista tai pakastetuista mustikoista.
6 annosta, 60 min
Pohja
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
3 dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 l mustikoita
1 ½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Mustikka on kotimaan metsien tarjoama terveyspommi, joka sisältää runsaasti terveyttä ylläpitäviä polyfenoleja, C- ja E-vitamiinia, kuitua ja kivennäisaineita. Tieteelliset tutkimukset antavat viitteitä mustikan vaikutuksista verisuonten ja silmien terveyteen, sokeri- ja insuliiniaineenvaihduntaan ja muistiin. Marjoja kannattaa syödä pari desilitraa päivittäin ja muistaa, että niissäkin monipuolisuus on valttia.
Julkaistu Terveydeksi! 3/2022