‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  27.04.2023   |  PEKKA HOLMSTRÖM / OTAVAMEDIA

Korealaiset katkarapu-salaattikupit

Kevyt ja herkullinen sormisyötävä valmistuu puolessa tunnissa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan.

10 annosta, alle 30 min

180 g ­isoja pakaste­katkarapuja

1 iso porkkana

1 dl cashew­pähkinöitä

2 rkl hienonnettua korianteria

200 g sydänsalaatin lehtiä

Maustekastike:

1 limetin mehu

2 rkl makeaa soija­kastiketta

2 rkl hunajaa

1 rkl korealaista

ssamjang-soijapapu­tahnaa

1 rkl korealaista

gochujang-chilitahnaa

2 tl kalakastiketta

1 ½ tl seesamiöljyä

  • Sulata 180 g isoja katkarapuja ­pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa. Valuta ravut ­huolella.
  • Kuori ja suikaloi porkkana julienneraastimella. Hienonna 1 dl cashewpähkinöitä. Sekoita kulhossa maustekastikkeen ainekset. Lisää kulhoon katkaravut, porkkanasuikaleet, pähkinät ja hienonnettu korianteri. Sekoita ainekset huolella.
  • Ota 200 g sydänsalaattia ja irrota ­niistä suurimmat lehdet, huuhtele ja kuivaa puhtaan pyyhkeen sisällä varovasti ­lehtiä rikkomatta. Nostele katkarapuseosta salaatinlehtikuppeihin ja tarjoa heti.

Julkaistu Terveydeksi! 1/2023

Apteekki

APTEEKKIHAKU