‹ Takaisin

Ravitsemus ja liikunta  |  09.01.2023   |  OTAVAMEDIA   |  ISTOCKPHOTO

Appelsiini-manteli-kaurapuuro

Herkullinen, lempeä puuro valmistuu alle puolessa tunnissa ja sopii päivän jokaiseen ruokailuhetkeen.

4 annosta, alle 30 min.

Raaka-aineet

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • 6 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
  • ripaus suolaa, ripaus kanelia
  • 1 rkl hunajaa
  • tarjoiluun: 2 appelsiinia, mantelilastuja tai -rouhetta tai chian siemeniä oman maun mukaan

Valmistus

  • Mittaa kattilaan kaurahiutaleet, appelsiinin raastettu kuori ja appelsiinimehu, mantelimaito, suola ja kaneli.
  • Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro hunajalla.
  • Kuori ja viipaloi appelsiinit.
  • Jaa puuro kulhoihin ja lisää pinnalle appelsiiniviipaleita, mantelilastuja tai -rouhetta tai chian siemeniä.

Ravintosisältö/annos

485 kcal

hiilihydraatteja 78,6 g

rasvaa 8,85 g

proteiinia 15,25 g

kuitua 12,55 g

suolaa 0,5 %

Kauran kultainen kosketus

Riittävän iso päivittäinen annos kauraa tekee hyvää niin sydämelle kuin vatsalle. Kauran sisältämä beetaglukaani edesauttaa ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasapainoa ja alentaa LDL-kolesterolia. Kauran kuitu edistää vatsan toimintaa.

Kaurasta saa energiaa, hitaita hiilihydraatteja, kuituja, proteiinia ja pehmeää rasvaa. Hyvinvoinnin nimissä kannattaa ruokakaappiin hankkia myös kauraleseitä, joita voi sirotella jogurtin tai vaikka puuroannoksen päälle ja näin varmistaa riittävä beetaglukaanin saanti. Lähde: suomikaura.fi

Julkaistu Terveydeksi! 4/2022

Apteekki

APTEEKKIHAKU